A díj bírálását és a díjátadó szervezését Braun Barnával a díj alapítójával együtt Magyarország első zeneipari képzése, a Majdnem Híres Rocksuli végzi. A Goldenfeszt fesztiváldíj menedzselését azért tartja fontosnak a Majdnem Híres Rocksuli csapata, mert a hazai zeneipar legsikeresebb szegmenseinek egyikéről van szó, ami nemcsak popkulturális, hanem turisztikai szempontból is jelentős.

A magyar piac Európát tekintve is erős és színes fesztiválkultúrával rendelkezik, szakmai alapon bíráló díja mégsem volt eddig. Egy szakmai fesztiváldíj nem azért fontos, mert aki megkapja az örül, hanem azért, mert egyrészt kijelöli és kiemeli az aktuális trendeket a szervezők számára, másrészt tovább népszerűsíti a szabadidő eltöltésének ezt a formáját a fesztivál látogatók között. Az Akváriumban megtartott zártkörű szakmai díjátadó pedig lehetőséget biztosít a networkingre, könnyíti az információ áramlását a szakmában tevékenykedő partnerek között.

A díj bírálásán egész évben dolgozott a csapatunk. A Goldenfeszt stábja a zeneiparban dolgozó fiatalok segítségével egész szezonban járta a fesztiválokat és egységes szempontrendszer szerint rangsorolta a magyar fesztiválokat.

A szavazásra felkínált listát, egyrészt mi állítottuk össze az általunk fontosnak tartott és szeretett fesztiválok közül, másrészt a fesztiválok rajongói is ajánlhattak a figyelmünkbe fesztiválokat.

Díjak

Mivel a fesztiválokat a rajongók tartják el, a sikeres és színes magyar fesztiválvilágot nekik köszönhetjük, ezért nagy súlyt helyezünk a közönség szavazataira is.

A Goldenfeszt a zenei fesztiválokat díjaz, ezért szeretnénk a zenekaroknak is megköszönni két közönségdíjjal a dalokat és koncerteket. A zenekarok jelöléseit a média képviselői és az MHRS bírálóinak szavazatai alapján válogattuk össze.

A Goldenfeszt 2016 magyar fesztiváldíj kétféle díjat oszt ki: a zsűri díjait és közönségdíjat:

A KÖZÖNSÉG SZAVAZATAI ÉS A ZSŰRI DÖNTÉSE ALAPJÁN

Legjobb nagyfesztivál díj

60.000 lájkoló felett

Legjobb közepes fesztivál díj

10.000 lájkoló felett

Legjobb kisfesztivál díj

1.000 lájkoló felett

A Goldenfeszt magyar fesztiváldíj történetét itt olvashatod el.

 

mhrs_logo1